Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ



Ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας σε μια προσπάθεια αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για τη διαφύλαξη του πολιτιστικού, του περιβαλλοντικού και του ιστορικού αποθέματος της Καρδίτσας, διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Καρδίτσας με τίτλο: ‘ΕπιΣκέπτομαι την Πόλη μου’. Μέσα από 7 ημέρες δράσεων και ξεναγήσεων στην Καρδίτσα 16/2-23/2/2013 σε συνεργασία με άλλους φορείς και πολιτιστικούς παράγοντες της πόλης επιδιώκεται η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος της Καρδίτσας, καθώς και η αναγνώριση των προβλημάτων της πόλης μας ως δυναμικού στοιχείου που μεταβάλλεται συνεχώς.
          Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων παρουσίασης της πόλης κυρίως για τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες της, όπου περιλαμβάνονται συνοπτικά ημερίδες σχετικά με την ιστορία και το μέλλον της πόλης, έκθεση φωτογραφίας, ξεναγήσεις σε μουσεία, πολιτιστικός περίπατος, κ.α.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, οπότε θα πραγματοποιηθούν:
·         Ημερίδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, 10:30 π.μ.: ΕπίΣκεψη στην Καρδίτσα – Ξενάγηση στην ιστορία: Εκδήλωση για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Καρδίτσας με έμφαση στο ιστορικό και πολεοδομικό παρελθόν και παρόν της πόλης.
·         Εγκαίνια φωτογραφικής Έκθεσης σε συνεργασία με τη ΛΕΦΚΚ, 7:30 μ.μ.: Ματιές στην πόληστο χώρο της ΛΕΦΚΚ στη Δημοτική Αγορά.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου